תהליך יצירת קולאז' מיניאטורי דומה לכל עבודת אמנות אחרת. בתחילה קיים הרעיון. אני נוהגת לרשום בעפרון סקיצות קטנות של הקומפוזיציה. את הקומפוזיציה הרצויה אני רושמת על גבי אייבורין. אייבורין הוא חומר סינטטי חצי שקוף המהווה תחליף ל- Ivory, שנהב, ששימש בעבר ביצירת מיניאטורות.
מכאן ואילך העבודה היא חופשית, אני לא משתמשת בצבע כל שהוא, אני "צובעת" את הרישום בניירות צבעוניים.
מגוון הניירות שברשותי הוא גדול מאד, יש לי אוסף של ניירות דקים מאד, שקופים, ניירות עם טקסטורות שונות, ניירות עם דוגמאות מרהיבות. מה שמייחד את הנייר הזה הוא החוזק שלו והגוונים המיוחדים.
מאות פיסות נייר קטנטנות מודבקות זו על גבי זו, חלקן גזורות בצורה מדויקת וחלקן קרועות באופן חופשי. בתהליך ההדבקה, הרישום הבסיסי נעלם מאחר ופיסות הנייר המודבקות לאט לאט מסתירות את הרישום, לכן אני משאירה לפני את הסקיצה שרשמתי על הנייר.
מאחר ומדובר במיניאטורה שאחד המאפיינים שלה הוא דיוק וכניסה לפרטים, במקרים רבים העבודה נעשית מתחת לזכוכית מגדלת ובשימוש במצבט (פינצטה).
תהליך העבודה נמשך שעות רבות. פעמים רבות נשאלת השאלה "כמה זמן לוקח להכין קולאז' כזה", האמת שאף פעם לא מדדתי זמן, זהו תהליך מרתק ולא מרגישים שהזמן חולף אבל אפשר לומר שזו עבודה יומיומית של 4-6 שעות במשך שבוע ימים לפחות. כאשר העבודה נראית "גמורה"
עדיין היא מונחת בצד ולאחר שבוע ימים או יותר היא נבדקת מחדש כדי לראות אם אכן הושלמה העבודה.